.

.

Monday, May 25, 2015

ПОСЕТА НА САЕМОТ НА КНИГАТА

Како и секоја година, така и оваа година, учениците од ООУ ,, Тихомир Милошевски заедно со наставничките по македонски јазик Гордана Менкиноска и Тања Крстевска и по англиски јазик Љубица Тримоска, го посетија 27-тиот, по ред САЕМ НА КНИГАТА 2015. САЕМОТ НА КНИГАТА како една од најзначајните културни манифестации во земјата, обезбедува најголема концентрација на дела од домашни и странски автори, современи и класични литературни дела, стручна научна и белетристичка литература, учебници и училишни прирачници, енциклопедии и дела од областа на културата и уметноста. Учениците и наставничките имаа можност да ги следат промоциите на најновите изданија на голем број домашни и странски издавачки куќи и да се запознаат со некои автори. Несомнено, огромно е значењето на Саемот на книгата, како една од најпосетените саемски манифестации кај нас, која учествува во создавањето на традицијата и култот кон пишаниот збор, кој секако ги обединува луѓето.No comments:

Post a Comment